Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

DOM STAREJŠIH
OBČANOV KOČEVJE

Roška cesta 22
1330 KOČEVJE

Tel.št. : 01 893 02 22
Fax : 01 893 02 24

POVPRAŠEVANJE

Novice

OBVESTILO

Obveščamo vas, da je napaka na stacionarnih telefonskih linijah odpravljena.

Hvala za razumevanje.

vse novice

OBVESTILO

Obvestilo,
obveščamo vas, da smo do nadaljnjega nedosegljivi preko telefonskih linij. Napako odpravljamo. Za kontakt lahko pokličete na mobi številko 070 537 473
Prosimo za razumevanje.

vse novice

OBVESTILO!

Spoštovani,
z jutrišnjim dnem, 19.7.2022, stanovalci, ki so zdravi in gredo lahko ven, sprejemajo obiske zunaj pred Domom. Stanovalci, ki se težje premikajo imajo lahko obisk v sobi - 1 svojec na obisk, med 9. in 11. ter med 14. in 18. uro vsak dan. Uporaba maske za obiskovalce po sobah je obvezna, dobite jo na recepciji.
Kot kaže nas bo virus Covid-a 19 še nekaj časa spremljal, zato se moramo vsi potruditi, da bomo mi in naši svojci zdravi. Zato vas še posebej prosimo, naj na obiske prihajajo samo zdravi obiskovalci.
Hvala za razumevanje,
vodstvo Doma

vse novice

OBVESTILO!

Spoštovani,
vsem obiskovalcem naših stanovalcev se zahvaljujemo za potrpežljivost in dosledno upoštevanje vseh ukrepov, ki smo jih uvedli v času epidemije. Trenutno je zaradi ugodne epidemiološke situacije ukinjen ukrep izpolnjevanja PCT pogoja za vstop v DSO Kočevje.
Pred vstopom v Dom je še vedno obvezno razkuževanje rok in nošenje kirurške maske. Obiski stanovalcev potekajo kot doslej in sicer od 9: 00 do 11: 00 ure dopoldan in od 14:00 do 16: 00 ure popoldan v sobah stanovalcev.
Vodstvo DSO Kočevje

vse novice

OBVESTILO!

Spoštovani,
obveščamo vas, da od danes 14.2.2022 zopet omogočamo obiske naših stanovalcev. Na obisk lahko pridete POSAMIČNO IN NENAJAVLJENI vsak dan od 9:00 do 11:00 ure in od 14:00 do 16:00 ure. Za vstop v Dom potrebujete PCT pogoj in kirurško masko. Naprošamo vas, da se na dan prihoda v Dom testirate, četudi ste cepljeni ali preboleli.
Vaše odgovorno ravnanje bo pripomoglo k ohranitvi zdravja naših stanovalcev in zaposlenih. Obiski bodo potekali v sobah stanovalcev in naj ne trajajo več kot pol ure. Prosimo, da se ne zadržujete po Domu.
Hvala.

vse novice

OBVESTILO

Spoštovani,
danes se je med stanovalci našega Doma zopet pojavil virus Covid - 19. Glede na to in tudi na epidemiološko sliko v občini smo se odločili da do predvidoma 14.2.2022 obiski niso dovoljeni, razen pri poslabšanju zdravstvenega stanja stanovalca. Obveščamo vas, da izvajamo video klice, s katerimi želimo ohraniti vaše stike  s sorodniki.
Videoklice lahko naročite od ponedeljka  do petka med  8:00 in 14:00 uro na tel.št. 070 537 473.
Zahvaljujemo se  vam za razumevanje.
Ostanimo zdravi.
Vodstvo doma

vse novice

OBVESTILO!

Spoštovani obiskovalci,
zaradi skrb zbujajoče epidemiološke slike vas naprošamo, da se na dan prihoda v Dom testirate, četudi ste cepljeni ali preboleli.
Vaše odgovorno ravnanje bo pripomoglo k ohranitvi zdravja naših stanovalcev in zaposlenih.

Stanovalci in direktorica DSO Kočevje

vse novice

OBVESTILO!

Spoštovani,

obveščamo vas, da od danes 14.12.2021, zopet omogočamo obiske naših stanovalcev. Na obisk lahko pridete vsak dan od 9:00 do 11:00 ure in popoldan od 14:00 do 16:00 ure. Obiski bodo potekali v sobah stanovalcev in naj ne trajajo več kot pol ure. Prosimo da se ne zadržujete po Domu. Za vstop v Dom potrebujete PCT pogoj in kirurško masko. Prihajajte le zdravi in z veliko dobre volje in potrpljenja.

vse novice

OBVESTILO!

Obveščamo vas, da zaradi trenutnega stanja v našem Domu vzpostavljamo komunikacijo preko videoklicev. Za vse dodatne informacije nas pokličite na mobi številko 070- 537-473.
Naprošamo vas, da stvari, ki jih prinašate svojcem omejite le na najnujnejše.
Hvala za razumevanje.

vse novice

OBVESTILO!

Spoštovani,
kot smo že v petek obvestili, je prišlo med stanovalci do vdora virusa Covid - 19, tudi epidemiološka slika v občini in nasploh v RS je vse slabša, zato obiski do nadaljnjega niso dovoljeni.
Hvala za razumevanje

vse novice

OBVESTILO

SPOŠTOVANI!
V DSO Kočevje smo imeli mirno poletje, seveda ob upoštevanju ukrepov za zajezitev širjenja virusov. Delo in življenje v domu je potekalo skoraj kot prejšnja leta.
Spomniti vas želimo, da v vseh domovih za starejše v RS še vedno veljajo zaščitni ukrepi v zvezi s preventivo pred širjenjem virusov. Za varovanje svojega zdravja in zdravja vseh ostalih smo dolžni upoštevati navodila in veljavne odloke.
Za razumevanje se vam najlepše zahvaljujemo,
stanovalci in zaposleni v DSO Kočevje

vse novice

OBVESTILO!

Spoštovani,

obveščamo vas, da od dne 28.6.2021 ni več potrebna predhodna najava obiska. Na obisk lahko pridete vsak dan od 9h do 11h in od 14h do 16h. V sobo stanovalca gresta lahko največ dve odrasli zdravi osebi. Znotraj doma se lahko zadržujete le v sobi svojca, obvezno je nošenje kirurške maske ter pravilno razkuževanje rok. Priporočljivo je, da obisk poteka zunaj. Prosimo, da na obisk pridete z izpolnjeno izjavo. Temperaturo vam izmerimo pred vhodom doma.

vse novice

OBVESTILO!

Spoštovani,
27. 10. 2020 se je z vdorom okužbe v Dom starejših občanov Kočevje začelo težko obdobje tako za stanovalce kot zaposlene. Ob upoštevanju vseh ukrepov in organiziranju bele, sive in rdeče cone smo okužbo premagali, saj smo 7. 12. 2020 zabeležili zadnji dve okužbi pri stanovalcih.
Obolelo je veliko stanovalcev in zaposlenih, na srečo z blagim potekom bolezni. Večino tistih stanovalcev, ki niso oboleli, smo že cepili. Vse prebolele stanovalce, ki se želijo cepiti, smo evidentirali.
Renata Pirnar
namestnica direktorice za področje ZNO

vse novice

OBVESTILO!

Pozdravljeni,
sorodnikom naših stanovalcev sporočamo, da bomo od 17.12.2020 naprej omogočili obiske v našem Domu. Potekali bodo vsak delovni dan od 9: 00 do 10: 30 ure v terminih po 15 min.
Klice oz. naročila za obiske sprejemamo na tel. št. 070 537 473 vsak dan od 8:00 - 9:00 ure in od 11:00- 12: 00 ure.
Stanovalca lahko obišče ena zdrava oseba. Zaradi lažje organizacije in varnosti vas prosimo, da preden  pridete izpolnite vprašalnik, ki je na naši internetni strani in ga prinesete na obisk. Prostor v katerem se bodo naši stanovalci srečali s svojimi bližnjimi je primeren in opremljen za varne obiske. Obvezna je uporaba kirurške maske. Ta način obiskov bo potekal za stanovalce iz bele cone.
Radi bi vas obvestili, da še vedno potekajo videoklici v vseh conah.
Veseli smo, da lahko kljub trenutni situaciji stanovalcem omogočimo osebne stike s svojimi dragimi in vas prosimo da ob obisku sledite našim navodilom.
Hvala.

vse novice

OBVESTILO!

Spoštovani,

včeraj smo vzeli brise 20 stanovalcem v sivi coni. Ena stanovalka je pozitivna in že premeščena v rdečo cono. Danes sta se na delo vrnili dve zaposleni.
Na brisu v Covid ambulanti so bili zaposleni iz kuhinje in pralnice. Vseh 14 je negativnih.

V petek smo zaplinili 2. nadstropje, kamor smo preko vikenda preseljevali prebolele stanovalce. Veliko jih ni le preseljenih, ampak so že nazaj v svojih sobah.

Okuženih imamo še 13 stanovalcev.  

V pričakovanju Miklavža smo v petek v avli postavili jelko. In delo je obrodilo sadove, saj so nas danes obiskali s Civilne iniciative in nam v sklopu akcije "Malica za heroje covida" prinesli piškote, mandarine, sok, med in čaj. Hvala lepa v imenu stanovalcev in zaposlenih.

Vodstvo Doma

vse novice

OBVESTILO!

Spoštovani,

v soboto so gasilci zaplinili 1. nadstropje novega dela. Hvala lepa
Včeraj smo pobrisali 21 stanovalcev 3. nadstropja, ena stanovalka je bila pozitivna. Zdravstveno stanje okuženih stanovalcev je stabilno.

Danes smo pobrisali 13 zaposlenih.

Delavci, ki so bili pri nas iz drugih delovnih organizacij in študentje, so nas že zapustili. Pomembno je, da so bili vsi testirani in negativni. Trenutno nam pomagata še dva študenta medicinske fakultete.

Stanovalci obeh belih con se lahko družijo, ne oskrbujejo jih več Marsovci, ampak spet zaposleni v običajnih delovnih oblekah.

Dnevno opravimo 10 do 15 video klicev in okrog pet navadnih klicev.

Življenje se počasi vrača v stare tirnice...

vse novice

OBVESTILO!

Število stanovalcev z okužbo - 77, število zaposlenih - 36. Zdravstveno stanje stanovalcev je za enkrat stabilno. Z današnjim dnem se je na delo vrnila domska zdravnica. Včeraj smo začeli vzpostavljat komunikacijo svojcev s stanovalci preko tablic. Za klic se lahko dogovorite na 070 537 473. Zdravstveno stanje stanovalcev je stabilno, v primeru, da zaniha, takoj pokličemo zdravnika. O zdravstvenem stanju stanovalcev svojce obvešča zdravnik, zato bodo zdaj, ko je začela zdravnica zopet delati, svojci z njene strani tekoče obveščeni. Do zdaj je - kot se je le dalo ažurno, svojce obveščala socialna delavka. Tudi v imenu zdravnice se vam opravičujemo, ker so bili zastoji v obveščanju. Žal je bila vmes "višja sila". VSEM, KI STE NAS IN NAS ŠE VZPODBUJATE S POTRPLJENEM IN PRIJAZNO BESEDO, SE IZ SRCA ZAHVALJUJEMO.
 
 

vse novice

OBVESTILO!

Danes je število okuženih stanovalcev enako kot včeraj - 37, zaposlenih nekaj več - 29. Včeraj smo v delo vključili 1 srednjo medicinsko sestro iz Zdravstvenega doma Kočevje in prav tako 1 sms iz Invalidskega podjetja Želva ( naša bivša delavka ). Spodnjo etažo novega doma smo spremenili v rdečo cono, zato smo morali preseliti vse stanovalce iz spodnjega dela v 1. nadstropje tega objekta. Selitve so tako za zaposlene kot za stanovalce zelo stresne in naporne. PRAVIL NE POSTAVLJAMO ZAPOSLENI V DOMU, od nas to zahtevajo pristojne institucije in njihovi predpisi.  Danes je 18. dan, ko se je pojavila prva okužba pri zaposleni. Zdravstveno stanje okuženih stanovalcev je stabilno. Testiranja zaposlenih in stanovalcev potekajo skoraj vsakodnevno od prve okužbe. Svojce obveščamo redno preko lokalnega radia Univox - tudi do 3x dnevno, TV Kočevje in ostalih medijev, ki želijo objavljati. HVALA ZA POTRPLJENJE VSEH, KI STE NAS KLICALI, PA NI BILO TAKOJ....

vse novice

OBVESTILO!

Na današnji dan imamo: 77 stanovalcev v rdeči coni, stanovalec star 93 let je na žalost preminul. Njihovo zdravstveno stanje redno spremljamo in elektronsko beležimo. Delavci z okužbo - 33, 6 se jih je danes vrnilo na delo. V kuhinji dela ekipa, ki je bila v rezervi in ni bila v stiku z okuženimi. Vsi zaposleni smo redno testirani. Večina delavcev je oblečena v skafandre, vsi ostali nosimo predpisano varovalno opremo, upoštevamo predpisano osebno razdaljo.... Komunikacija s svojci poteka še naprej preko socialne delavke - 051 602 875, vrnila se je tudi delovna terapevtka.
Zdravstveno stanovanje vseh stanovalcev z okužbo je stabilno.

vse novice

OBVESTILO!

Rdečo cono imamo od ponedeljka naprej zapolnjeno - 12 stanovalcev, katerih zdravstveno stanje je stabilno. 1 stanovalec je še vedno v bolnici. Zaposleni - 3 pozitivni, testiranja pa potekajo vsak dan. Trudimo se vzpostaviti komplet rdečo cono v spodnji etaži novega doma. Delavci so zelo obremenjeni s tekočim delom in še dodatno  z vsemi tehničnimi deli povezanimi s preprečevanjem okužb. Trenutno delo še obvladamo, ker pa je situacija nepredvidljiva, prosimo vse, ki so pripravljeni priskočiti na pomoč, naj pokličejo na telefon: 051 610 741 (vsak delovni dan med 8. in 10. uro ). HVALA VSEM, KI NAS PODPIRATE IN RAZUMETE.

vse novice

OBVESTILO!

Danes bomo spet vzeli brise vsem stanovalcem v sivi coni. Zdravje vseh štirih stanovalcev v rdeči coni je stabilno. V soboto je bil testiran stanovalec iz sive cone, ker je kazal znake okužbe in je bil prepeljan v bolnico in je pozitiven. Od delavcev  so do zdaj 3 okuženi, včerajšnji rezultati 5 testiranih so negativni. Še v tem tednu bomo vzpostavili komunikacijo svojcev s stanovalci v sivi in rdeči coni. Tako kot do zdaj poteka komunikacija preko video klicev s svojci, ki so v beli coni. Vsak delovni dan lahko pokličete za video klic na telefon: 070 537 473. Predvsem svojcem in vsem našim stanovalcem se vodstvo Doma zahvaljuje za vso podporo in razumevanje.

vse novice

OBVESTILO

Obvestilo, 29. 10. 2020. Včeraj smo v DSO Kočevje v poznih večernih urah prejeli rezultate odvzetih kontrolnih brisov pri 42 stanovalcih in sedmih zaposlenih. Skupno število okuženih stanovalcev je 4, zaposlenih 2 (odvzetih 7 brisov). Danes je odvzetih še 10 brisov zaposlenih, rezultate še čakamo. Svojce lepo prosimo, naj nas ne kličejo na oddelek, ker smo preobremenjeni. Pri stanovalcih, kjer se bo zdravstveno stanje spremenilo, bomo svojce  takoj obvestili. Obolele stanovalce trenutno nameščamo v rdečo cono, ki jo še vzpostavljamo v skladu z navodili NIJZ. Vsi oboleli stanovalci se trenutno počutijo dobro in ne kažejo simptomov bolezni. Dom je do nadaljnjega zaprt. Sproti vas bomo obveščali preko lokalnega radia Univox, danes ob 12. 00 uri, jutri ob 9.00 uri. SKUPAJ BOMO TA VIRUS ZAGOTOVO  PREMAGALI, HVALA, HVALA, IN ŠE ENKRAT HVALA, KER NAM TUDI VI PRI TEM POMAGATE.

 

vse novice

OBVESTILO

Včeraj smo v DSO Kočevje vzpostavili rdečo cono in preselili 4 okužene stanovalce iz sive cone. Ker smo Domovi socialno varstvene ustanove, nimamo kapacitet in opreme kot bolnice. Zato smo morali začasno preseliti 11 stanovalcev iz novega dela v stari del. Zdravstveno stanje stanovalcev je stabilno, eden kaže blage znake okužbe. Svojcem sporočamo, da stanovalce razvajamo s pečenim kostanjem, kavicami in ostalimi priboljški ter individualnimi pogovori, še bolj kot sicer. V sivi coni imamo 39 stanovalcev, tukaj video klicev še ne moremo vzpostaviti, se pa trudimo. Tudi za 4  stanovalce v rdeči video klici coni še niso možni.  Za ostale stanovalce v Domu klici potekajo, naročite se lahko na telefon: 070 537 473 vsak delovni dan od 8. do 14. ure. Včeraj je bilo testiranih še 10 zaposlenih in vsi so bili negativni. O stanju v Domu bomo sproti obveščali tudi preko lokalnega radia Univox. ZDAJ JE ČAS, KO ŠE POSEBEJ POTREBUJEMO STRPNOST, RAZUMEVANJE IN PODPORO. HVALA ZA VSE IZREČENE LEPE MISLI.

vse novice

OBVESTILO

Spoštovani svojci,

obveščamo vas, da lahko od danes 5.10.2020 naprej kontaktirate našo socialno delavko Alenko Povše na mobi številko 051-602-875, vsak dan v tednu v delovnem času od 6:30 do 14:30 ure.

Vodstvo Doma

vse novice

OBVESTILO!

Glede na trenutno epidemiološko sliko v Kočevju sporočamo, da je DSO Kočevje z jutrišnjim dnem (30.09.2020) zaprt za vse obiskovalce. Izhode naših stanovalcev do nadalnega odsvetujemo.
Za resno bolne stanovalce bodo potekali obiski kot doslej - ob vseh varovalnih ukrepih.
Vodstvo Doma.

vse novice

OBVESTILO!

Od četrtka 30.07.2020 dalje ponovno omogočamo obiske naših stanovalcev. Obiski  bodo potekali po predhodni  najavi  od pon- pet od 8:00 do 10:00 ure na telefonsko številko 01/893 02 28 ali email  alenka.povse@dsokocevje.si
Hvala za podporo v skrbi za zdravje naših stanovalcev.
Vodstvo Doma.

vse novice

OBVESTILO!

Obveščamo vas da v tem tednu nadaljujemo z izvajanjem video klicev ( viber, msn) s katerimi želimo ohraniti vaše stike  s sorodniki.
Videoklice lahko naročite od pon. do pet. med  8:00 in 14:00 uro na tel.št. 070 537 473. Klice bomo izvajali med tednom od 11:30 do 14:00 ure.
Zahvaljujemo se  vam za razumevanje. Ostanimo zdravi.

vse novice

OBVESTILO!

Glede na novo okužbo v Kočevju sporočamo, da je DSO Kočevje z današnjim dnem zaprt za vse obiskovalce.
Za resno bolne stanovalce bodo potekali obiski kot doslej - ob vseh varovalnih ukrepih.

vse novice

OBVESTILO

Obiski naših stanovalcev potekajo redno, seveda ob zaščitnih ukrepih. Obiske pogosto izvedemo že naslednji dan oz. po željah obiskovalcev. Omogočamo tudi obiske v sobah pri tistih stanovalcih, ki so slabšega zdravstvenega stanja.
V domovih veljajo  enaki  preventivni ukrepi , kot pred preklicem pandemije.  O spremembah vas bomo sproti obveščali.

vse novice

OBVESTILO!

Pozdravljeni,
obveščamo svojce in ostale obiskovalce stanovalcev, da bomo obiske omogočili, ko bomo dobili navodila pristojnih služb. Seveda ob zagotavljanju vseh varnostih pogojev in upoštevanju strokovnih navodil.  Na obiske se boste morali svojci predhodno naročiti. O vseh podrobnostih boste obveščeni preko spletne in facebook strani. V Domu pozdravljamo ponovne obiske in verjamemo, da lahko s skupnimi močmi in visoko odgovornostjo vseh zopet omogočimo stanovalcem čim bolj običajno bivanje in življenje.
Zahvaljujejo se tudi za vaše razumevanje v teh težkih dneh.

vse novice