Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

DOM STAREJŠIH
OBČANOV KOČEVJE

Roška cesta 22
1330 KOČEVJE

Tel.št. : 01 893 02 22
Fax : 01 893 02 24

POVPRAŠEVANJE

Novice

SPOROČILO DOMSKE ZDRAVNICE

Evo me nazaj, na delovnem mestu, v domu ostarelih, v Kočevju... Zmagala Korono, spoštljivo z veliko črko C,.. Ona je tista, ki vlada, a mi se je bojimo, bežimo en od drugega in skrivamo se po hišah, stanovanjih...osamljeni in žalostni... Nosimo maske, rokavice, ne podajamo si roke v pozdrav, ne objemamo se.. .. V domu ostarelih temu ni tako.... Nosimo maske ,rokavice, skafandre, ampak se Korone ne bojimo.. Ob negi oskrbovancev se sliši smeh, tople besede, ki pomirjajo nemir in negotovost starostnikov, kopamo jih, neguje, previjajo in čistijo se rane, ki so nastale od dolgega ležanja, radio je prižgan, sliši se glasba, ki dviguje voljo in odganja strah. Delovni terapevti, fizioterapevt, in vsak, ki ima čas jih razgibava na postelji ali v sobi, ker ne smejo iz označenega prostora,... Rdeča, Siva, Bela zona,... naša šivilja Branka poje in ih brije.... tukaj se življenje ni ustavilo...
V dveh dneh sem pregledala 120 ljudi in jutri me čaka še naprej. V času izolacije sem delala od doma, in če ne bi bilo mojih pridnih sodelavcev, sestra Fanika, zdravstveni tehnik Edi in administrator Zoki nebi uspeli. Kljub popolni opremi, OVO, me prepoznajo in mi se razveselijo, veseli so, da sem ozdravela in da sem spet z njimi. Smejemo se in dvigujemo palec v znak Zmage.
Lahko povem, da je malo število oskrbovancev s simptomi, morda ih je 5,vsi ostali so dobro, nasmejani, v želji, da se čim prej vrnejo v svoje sobe. Nimajo povišane temperature, ne kašljajo, nimajo bolečin. Takoj so vsi dobili analgetik, visoke doze vit D, uredili smo terapijo glede na izmerjene vitalne funkcije, arterijski tlak, oksigenacijo, krvni sladkor, puls. Eni so dobili infuzijo fiziološke raztopine, da ne dehidrirajo. V bolnišnicah se zdravijo 3 oskrbovanci, 4 so umrli. Vsi so stari več kot 85 let in vsi so imeli kronične pridružene bolezni.
Pozdravljam vas in

vse novice